Berliner bollen

Dit heb je nodig

  • oliebollenmix + 
ingrediënten
  • 1 vanillestokje
  • 500 ml melk
  • 150 g suiker
  • 4 eidooiers
  • 3 el bloem

Zo maak je het

  1. Bak de oliebollen volgens de aanwijzingen op het pak.
  2. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
  3. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.
  4. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor.
  5. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur 3 minuten garen.
  6. Laat de banketbakkersroom afgedekt met huishoudfolie afkoelen.
  7. Vul een spuitzak met de room, snijd een oliebol in en vul de oliebol met de room.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.