Fondanttaart

Dit heb je nodig

  • 5 eieren uit warm water
  • 150 g suiker
  • 125 g bloem
  • 25 g maizena
  • zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 250 g roomboter
  • 250 g poedersuiker
  • Vulling: bekijk hier 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Vet een bakvorm (24 cm) in met boter en bestuif
 met bloem.
  3. Mix de eieren, suiker en vanillesuiker in een kuikenmachine tot een lichte, schuimige massa. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  4. Spatel beetje bij beetje de bloem, maizena en het zout er door heen.
  5. Bak het beslag in een bakvorm ongeveer 35 minuten op 175 °C en laat afkoelen.
  6. Mix de roomboter en poedersuiker 10 minuten om botercreme te maken.
  7. Snijd het deeg 2 keer door.
  8. Spuit met een spuitzak een randje van botercreme aan de buitenkant van de onderste laag.
  9. Vul deze laag met vulling en leg de tweede laag er boven op.
  10. Herhaal en spuiten en vullen en leg de derde laag er bovenop.
  11. Smeer de taart af met de rest van de botercreme.
  12. Bekleed de taart met fondant door ongeveer 400 gram fondant met een deegroller dun uit te rollen en voorzichtig over te brengen op de taart.

Inspiratie nodig?
Bekijk hier voorbeelden van fondanttaarten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.