Kaneel-boterkoek

Dit heb je nodig

  • 250 g roomboter (op kamertemperatuur)
  • 250 g basterdsuiker
  • 250 g bloem
  • 2 eieren
  • 2 el kaneelpoeder
  • snufje zout

Zo maak je het

  1. 

Meng in een kom de roomboter met de suiker.
  2. Roer 1 ei en het zout er door.
  3. Voeg de bloem en kaneel toe en kneed tot een soepel deeg.
  4. Wikkel het deeg in plastic folie en laat even rusten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  6. Vet en bloem een vierkant bakblik (24 cm) in.
  7. Doe het deeg in de vorm en strijk glad met de bolle kant van een eetlepel.
  8. Kluts een ei en strijk het met een kwastje over het deeg.
  9. Maak met een vork een ruitmotief in het deeg.
  10. Bak het deeg 25 minuten.
  11. Laat de koek afkoelen en snijd in vierkantjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.