Karamel-cheesecake

Dit heb je nodig

Voor de bodem:

  • 150 g mariabiscuits
  • 75 g gesmolten roomboter

Voor de cheesecake:

  • 600 g roomkaas
  • 150 g suiker
  • 5 eieren
  • Sap van een 1/2 citroen
  • Merg van 1 vanillestokje

Voor de zoute karamel:

  • 200 g suiker
  • 250 ml slagroom
  • 60 g roomboter
  • Zeezout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 ºC, bekleed een springvorm (24 cm) met bakpapier en vet in met boter.
  2. Maal de biscuits fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in de magnetron en roer de boter door de gemalen koekjes. Doe het mengsel in de springvorm en druk goed aan.
  3. Klop in een keukenmachine de roomkaas,voeg de 150 gr suiker toe en daarna 1 voor 1 de eieren, het citroensap en de vanille.
  4. Doe het mengsel in de springvorm en bak 55 minuten. De cake is goed wanneer de bovenkant goudbruin is en in het midden een beetje lobbig aanvoelt. Dit stijft later in de koelkast op.
  5. Laat de cheesecake afkoelen en zet in de koelkast.
  6. Doe de 200 gr suiker in een koekepan en laat oP middelmatig vuur de suiker karameliseren.
  7. Giet al roerend met een garde beetje bij beetje de slagroom erdoor.
  8. Laat de karamel een paar minuten zachtjes inkoken.
  9. Haal de karamel van het vuur en meng de roomboter en wat zout naar smaak erdoor.
  10. Laat de karamel in een kommetje afkoelen.
  11. Giet de karamel (zoveel als je zelf nodig vindt, iets meer dan de helft was voor mij genoeg) over de taart en strooi er nog een beetje zout over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.