Karamel-pecancake

Dit heb je nodig

  • 200 g bloem
  • 200 g suiker
  • 200 g boter
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • 70 g pecannoten
  • 3 el poedersuiker
  • 50 g roomboter
  • 400 g 
gecondenseerde melk
  • 4 el bruine 
basterdsuiker

Zo maak je het

  1. 

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ronde springvorm (26 cm) in.
  2. Leg 12 mooie pecannoten apart en maal de rest fijn. Bak de gemalen noten op laag vuur in een koekenpan met de poedersuiker tot de suiker karameliseert. Laat afkoelen.
  3. Mix in een keukemachine de boter met de suiker. Voeg één voor één de eieren toe en daarna de bloem. Roer de gekarameliseerde noten door het beslag.
  4. Doe het beslag in de vorm en bak in 40 minuten gaar.
  5. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de melk en de basterdsuiker toe. Verwarm op laag vuur totdat alle suiker opgelost is. Zet het vuur dan hoger en klop als het kookt met een garde 10–12 minuten.
  6. Haal de pan van het vuur en smeer de karamel uit over de cake.
  7. Garneer de cake met de 12 pecannoten en amandelschaafsel of chocoladehagel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.