Lemon cheesecakejes

Dit heb je nodig

  • 16 maria biscuitjes
  • 50 g boter
  • 100 ml slagroom
  • 397 g zoete gecondenseerde melk
  • 250 g mascarpone
  • potje lemon curd (320 g)
  • 4 blaadjes gelatine

Zo maak je het

  1. Doe de blaadjes gelatine in een bakje koud water.
  2. Verkruimel de koekjes en meng met de zachte boter.
  3. Verdeel het mengsel over 12 cupcakevormpjes en druk aan.
  4. Meng de mascarpone, de helft van de lemon curd, de gecondenseerde melk (laat 1 lepel in het blikje zitten) en de slagroom.
  5. Knijp de gelatineblaadjes uit en verwarm ze in een pannetje met de overgebleven gecondenseerde melk tot dat de gelatine gesmolten is. Laat iets afkoelen en meng door het cakemengsel.
  6. Giet het mengsel in de vormpjes en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
  7. Roer de rest van de lemon curd los en smeer met de bolle kant van een theelepel over de cakejes.
  8. Laat de cakejes nog minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.