Meringues

Dit heb je nodig

  • 2 eiwitten
  • 100 g suiker

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de eiwitten in een keukenmachine met metalen kom en klop 1 minuut op middelhoge snelheid. Verhoog de snelheid zodra het eiwit schuimig wordt en in volume toeneemt. Ga door met kloppen tot met mengsel helemaal wit is en er aan de garde pieken ontstaan.
  3. Schep er al kloppend de suiker bij, lepel voor lepel. Het schuim mag niet korrelig zijn.
  4. Schep het schuim in een spuitzak en spuit kleine bolletjes op de bakplaat.
  5. Bak de meringues 1 uur in de oven tot ze droog aanvoelen, maar nog niet verkleurd zijn.
  6. Als de meringues zijn afgekoeld, kun je ze aan de rand versieren met suikerstrooisel. Dit plak je vast door lijm te maken van een beetje poedersuiker en water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.