Scones

Dit heb je nodig

  • 250 g bloem
  • zakje bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 50 g boter (of margarine)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels suiker
  • 3/4 deciliter melk
  • 1 ei
  • 75 ml verse slagroom
  • 1/2 pot rodevruchtenjam

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Meng de bloem met bakpoeder, zout, vanillesuiker, suiker en kleine stukjes boter.
  4. Klop het ei met de melk los. Bewaar een 1/2 eetlepel en schenk de rest bij het bloemmengsel en kneed het geheel tot een bal.
  5. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 2 1/2 cm dik.
  6. Steek uit het deeg 8 rondjes. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met de rest van de melk.
  7. Bak de scones in midden van de oven in 12 minuten lichtbruin.
  8. Laat de scones afkoelen en serveer met jam en slagroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.