Dit heb je nodig
- 250 g bloem
- zakje bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 50 g boter (of margarine)
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels suiker
- 3/4 deciliter melk
- 1 ei
- 75 ml verse slagroom
- 1/2 pot rodevruchtenjam
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Meng de bloem met bakpoeder, zout, vanillesuiker, suiker en kleine stukjes boter.
- Klop het ei met de melk los. Bewaar een 1/2 eetlepel en schenk de rest bij het bloemmengsel en kneed het geheel tot een bal.
- Rol het deeg uit tot een lap van ca. 2 1/2 cm dik.
- Steek uit het deeg 8 rondjes. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met de rest van de melk.
- Bak de scones in midden van de oven in 12 minuten lichtbruin.
- Laat de scones afkoelen en serveer met jam en slagroom.