Slagroom-mokka-taartje

Dit heb je nodig

  • 3 eieren uit warm water
  • 90 en 40 g suiker
  • 75 g bloem
  • 15 g maizena
  • zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje espresso oploskoffie
  • 1 zakje klopfix
  • Cacaopoeder en chocoladevlokken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Vet een bakvorm (20 cm) in met boter en bestuif
 met bloem.
  3. Meng de oploskoffie met een eetlepel kokend water en laat afkoelen.
  4. Mix de eieren, 90 g suiker en vanillesuiker in een keukenmachine tot een lichte, schuimige massa. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  5. Meng in een kom de bloem, maizena en zout.
  6. Spatel beetje bij beetje de bloem, maizena en het zout er door heen.
  7. Bak het beslag in een bakvorm ongeveer 20 minuten op 175 °C en laat afkoelen.
  8. Klop ondertussen de slagroom stijf met 40 g suiker en het zakje klopfix.
  9. Verdeel de slagroom in twee porties en meng door de ene portie de koffie.
  10. Snijd de afgekoelde taart doormidden in twee lagen. Smeer de onderste laag in met de mokkaroom. Leg de andere laag erop en smeer daarop de rest van de slagroom. Garneer met cacaopoeder en vlokken.
  11. Laat de taart een uurtje opstijven in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.