Speculaas

Dit heb je nodig

  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 175 g donkere basterdsuiker
  • 3 g zout
  • 13 g speculaaskruiden
  • 150 g boter

Zo maak je het

  1. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, suiker, zout en speculaaskruiden.
  2. Snijd de boter in kleine blokjes en meng deze met je handen door het droge mengsel tot een bal.
  3. Druk het deeg iets plat, wikkel in huishoudfolie en laat even rusten in de koelkast.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven op 180°C.
  5. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot het een centimeter dik is.
  6. Leg de speculaasplak op de bakplaat.
 Bak ongeveer 25 minuten in de oven.
  7. Laat afkoelen en breek in brokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.