Dit heb je nodig
- 180 g bloem
- 70 g suiker
- zakje vanillesuiker
- 150 g roomboter
- snufje zout
- 400 g gecondenseerde melk
- 4 el bruine basterdsuiker
- 200 g melk chocolade
- 25 g witte chocolade
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd 100 g boter in blokjes en meng met de bloem, zout, suiker en vanillesuiker. Kneed tot een samenhangend deeg.
- Beleg een vierkant bakblik (24 cm) met bakpapier. Druk het deeg erin en verdeel gelijkmatig over de bodem. Bak het deeg 15–20 minuten. Laat afkoelen.
- Smelt 50 g boter in een steelpan. Voeg de melk en de basterdsuiker toe.
- Verwarm op laag vuur totdat alle suiker opgelost is. Zet het vuur dan hoger en klop als het kookt met een garde 10–12 minuten.
- Haal de pan van het vuur en giet de karamel over de koek. Laat minstens een uur afkoelen.
- Smelt chocolade en verspreid over de afgekoelde karamel. Smelt de witte chocola, verdeel met een theelepel in strepen over de bovenkant en maak met een satéprikker een golvende beweging.
- Laat de koek afkoelen en bewaar hem in de koelkast.