Millionaires shortbread

Dit heb je nodig

  • 180 g bloem
  • 70 g suiker
  • zakje vanillesuiker
  • 150 g roomboter
  • snufje zout
  • 400 g 
gecondenseerde melk
  • 4 el bruine 
basterdsuiker
  • 200 g melk chocolade
  • 25 g witte chocolade

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd 100 g boter in blokjes en meng met de bloem, zout, suiker en vanillesuiker. Kneed tot een samenhangend deeg.
  3. Beleg een vierkant bakblik (24 cm) met bakpapier. Druk het deeg erin en verdeel gelijkmatig over de bodem. Bak het deeg 15–20 minuten. Laat afkoelen.
  4. Smelt 50 g boter in een steelpan. Voeg de melk en de basterdsuiker toe.
  5. Verwarm op laag vuur totdat alle suiker opgelost is. Zet het vuur dan hoger en klop als het kookt met een garde 10–12 minuten.
  6. Haal de pan van het vuur en giet de karamel over de koek. Laat minstens een uur afkoelen.
  7. Smelt chocolade en verspreid over de afgekoelde karamel. Smelt de witte chocola, verdeel met een theelepel in strepen over de bovenkant en maak met een satéprikker een golvende beweging.
  8. Laat de koek afkoelen en bewaar hem in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.