Mokka-chocoladetaart

Dit heb je nodig

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 4 el cacaopoeder
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 1,5 dl zonnebloemolie
  • 1,5 dl melk
  • 1 tl oploskoffie
  • 1 el kokend water
  • 3 dl slagroom
  • 2 el poedersuiker
  • zakje klopfix
  • garnering

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een kleine bakvorm (20 cm) in.
  2. Zeef de meel, bakpoeder en cacaopoeder boven een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren, olie en melk toe. Meng tot een glad beslag.
  3. Bak het deeg 35-40 minuten.
  4. Los de oploskoffie op in het kokende water en doe het met de room en poedersuiker in een kom. Klop tot de room lobbig is en voeg de flopfix toe.
  5. Snijd het deeg in drie lagen. Verdeel de vulling over de lagen en garneer met chocolade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.