Slagroomsoezen (met chocolade)

Dit heb je nodig

  • 100 ml water
  • 100 ml melk
  • 100 g boter
  • 1 snufje zout
  • 100 g bloem
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 35 g suiker
  • Zakje klopfix

Extra voor chocoladesoezen:

  • 200 g chocolade
  • 50 ml slagroom

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 210 ºC.
  2. Breng in een pan water, melk, boter en zout aan de kook. Roer de bloem erdoor tot het beslag een bal wordt en gaar de bloem een minuut of 3.
  3. Doe het beslag in een kom en roer er een voor een de eieren door.
  4. Schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat 24 doppen van ongeveer 5 cm doorsnee.
  5. Bak de soezen in de oven circa 20 minuten. Laat afkoelen.
  6. Klop 250 ml slagroom met suiker en klopfix stijf en schep de slagroom in een spuitzak met glad spuitmondje. Maak een gaatje aan de onderkant van de soezen en spuit de slagroom erin.
  7. Optioneel als je van chocoladesoezen houdt: smelt de chocolade met 50 ml slagroom. Doop de soezen in de chocolade en laat ze uitharden op een koele plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.