Aardbeientaart

Dit heb je nodig

  • 1/2 ei geklutst
  • 150 g bloem
  • 100 g boter
  • 200 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 500 ml melk
  • 4 eidooiers
  • 3 el bloem
  • 250 ml slagroom
  • 100 gr witte 
chocolade
  • 500 g aardbeien in schijfjes
  • 2 el poedersuiker

Zo maak je het

  1. Kneed het halve ei, boter, 50 g suiker en bloem met de hand tot een soepel deeg. Maak het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Maak ondertussen de banketbakkersroom: snijd het vanillestokje in de lengte door midden en schraap het merg eruit. Kook in een steelpan de melk samen met het vanillemerg en 75 g suiker. Roer de eidooiers met de rest van de suiker en de 3 el bloem los. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel, schenk het terug in de pan en roer het goed door. Laat de banketbakkersroom in 5 minuten koken. Schep de room op een bord en dek af met plasticfolie. Laat afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 170°C en vet een rond bakblik (26 cm) in. Rol het deeg uit en bekleed de bakvorm ermee. Leg een bakpapiertje in het midden en strooi blindbakbonen erover. Bak het deeg in 20 minuten gaar. Haal het bakpapier en de bonen eruit en bak het deeg nog 5 minuten op 180°C.
  4. Smelt de chocolade op laag vuur in een pannetje en bestrijk hiermee de afgekoelde bodem. Laat de chocolade hard worden.
  5. Klop de slagroom stijf en spatel door de banketbakkersroom. Vul de bodem met room, bekleed met schijfjes aardbeien en bestuif met poedersuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.