Appel-mascarponetaart

Dit heb je nodig

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 250 g suiker
  • 150 g boter
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • snufje zout
  • 1 vanillestokje
  • 325 g mascarpone
  • 100 g bloem
  • 5 appels
  • kaneelpoeder
  • 100 g abrikozenjam
  • 3 el water

Zo maak je het

  1. 

Meng het bakmeel met 80 g suiker, boter, 1 ei, rasp van de citroen en zout.
  2. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.
  3. Vet en bloem een bakblik (24 cm) in.
  4. Rol het deeg uit, bekleed het blik ermee en prik de bodem in met een vork.
  5. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  6. Schraap het merg uit het vanillestokje en meng door 100 g suiker en mascarpone. Roer een voor een 2 eieren en de bloem er door.
  7. Schenk de vulling op het deeg.
  8. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakjes.
  9. Zet de plakjes dakpansgewijs op de vulling en bestrooi met 70 g suiker en wat kaneel naar smaak.
  10. Bak de taart in de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar en laat hem afkoelen.
  11. Verwarm de abrikozenjam met het water en bestrijk de bovenkant van de taart ermee.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.