Appelcake

Dit heb je nodig

  • 2 grote appels
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl gemberpoeder (laos van Verstegen)
  • Sap van een halve citroen
  • 200 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 225 g suiker
  • 3 eieren
  • 200 g bloem
  • 10 g bakpoeder
  • Snufje zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Vet een ovenschaal (ongeveer 15 x 25 cm) in met boter en leg er een vel bakpapier in die tot over de randen valt.
  3. Schil de appels en snijd in blokjes.
  4. Meng de appels met het citroensap, 25 g suiker, kaneelpoeder en laos.
  5. Mix in een keukenmachine de boter en 200 g suiker tot een glad mengsel.
  6. Voeg  een voor een de eieren toe, en daarna beetje bij beetje de bloem, bakpoeder en zout.
  7. Doe het beslag in de ovenschaal en verdeel de appelblokjes erover.
  8. Bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar.

Tip: lekker om lauwwarm te eten met slagroom en vanilleijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.