Frambozencake (zonder boter)

Dit heb je nodig

  • 180 g magere kwark
  • 180 g suiker
  • 180 g zelfrijzend bakmeel
  • 8 g bakpoeder
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 g (diepvries) frambozen

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 140°C.
  2. Vet een cakeblik van 25 cm in en bekleed met bakpapier.
  3. Meng in een keukenmachine of met een mixer de suiker, vanillesuiker, het zout en de eieren.
  4. Voeg al mixend de kwark toe en daarna het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder tot het een luchtig beslag wordt.
  5. Roer daarna met een spatel de frambozen voorzichtig door het beslag en giet in het cakeblik.
  6. Bak de cake in 60 minuten in de oven gaar.

Tip: het beslag is ook handig voor het maken van cupcakes. Gebruik de helft van het beslag voor 6 cupcakes. Bak ze een half uur in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.