Dit heb je nodig
- 180 g magere kwark
- 180 g suiker
- 180 g zelfrijzend bakmeel
- 8 g bakpoeder
- 3 eieren
- snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 g (diepvries) frambozen
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 140°C.
- Vet een cakeblik van 25 cm in en bekleed met bakpapier.
- Meng in een keukenmachine of met een mixer de suiker, vanillesuiker, het zout en de eieren.
- Voeg al mixend de kwark toe en daarna het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder tot het een luchtig beslag wordt.
- Roer daarna met een spatel de frambozen voorzichtig door het beslag en giet in het cakeblik.
- Bak de cake in 60 minuten in de oven gaar.
Tip: het beslag is ook handig voor het maken van cupcakes. Gebruik de helft van het beslag voor 6 cupcakes. Bak ze een half uur in de oven.