Fruittaart met lemonmascarpone

Voor 16 personen

Dit heb je nodig

Voor de vulling:

  • 500 g mascarpone
  • 500 ml slagroom
  • 150 g suiker
  • 4 volle eetlepels lemon curd
  • 250 g aardbeien
  • 150 g blauwe bessen
  • 250 g frambozen

Voor het deeg:

  • 8 eieren uit warm water
  • 240 g suiker
  • zakje vanillesuiker
  • 200 g bloem
  • 40 g maizena
  • snufje zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Bekleed een bakvorm (24 cm) met bakpapier. Bekleed ook de rand van de bakvorm met een reep bakpapier die een keer zo hoog is als de bakvorm. Het deeg komt namelijk veel omhoog tijdens het bakken.
  3. Mix de eieren, suiker en vanillesuiker in een keukenmachine tot een lichte, schuimige massa. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  4. Zeef de bloem, maizena en zout en spatel dit beetje bij beetje door de eieren heen.
  5. Bak het beslag in de bakvorm ongeveer 45 minuten op 175 °C en laat afkoelen.
  6. Klop ondertussen de slagroom stijf met de suiker.
  7. Mix in de keukenmachine de mascarpone los en voeg beetje bij beetje de slagroom erbij.
  8. Schep lepel voor lepel de lemon curd bij het slagroom-mascarponemengsel.
  9. Snijd het bovenste laagje van het deeg, zodat je een strakke bovenkant krijgt. Dit laagje gebruik je niet meer.
  10. Snijd daarna het deeg nog 2 keer door zodat je 3 lagen krijgt.
  11. Smeer de onderste laag in met een kwart van de mascarpone en verdeel de frambozen erover.
  12. Herhaal dit voor de tweede laag met bosbessen en voor de derde laag met aardbeien.
  13. Je houdt ongeveer een kwart van de mascarpone over. Hiermee kun je eventueel de zijkant van de taart nog insmeren zodat je een geheel witte taart krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.