Kersencrumble

Dit heb je nodig

  • 1 blik Hak vlaaifruit kersen
  • 150 g bloem
  • 150 g boter
  • 150 g suiker
  • 80 g pecannoten
  • 250 g mascarpone
  • 3 el poedersuiker

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel het vlaaifruit over de bodem.
  3. Vermaal de pecannoten tot kruimels en meng met de suiker.
  4. Kneed met je handen de bloem door de boter en meng daarna de noten en suiker er door heen tot een kruimeldeeg.
  5. Verdeel het deeg over het vlaaifruit en bak 30 minuten in de oven.
  6. Roer ondertussen de mascarpone los met de poedersuiker.
  7. Laat de crumble iets afkoelen, snijd in 6 stukken en serveer met een lepel mascarpone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.