Lemon curd cheesecake

Dit heb je nodig voor de cheesecake

  • 150 g mascarpone
  • 7 digestivekoekjes
  • 50 g roomboter
  • 60 g suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 citroenen
  • 125 ml slagroom

Dit heb je nodig voor de lemon curd

  • 2 citroenen
  • 125 g kristalsuiker
  • 125 g roomboter
  • 2 eieren

Zo maak je de cheesecake

  1. Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier.
  2. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in de magnetron en roer de boter door de gemalen koekjes. Doe het mengsel in de springvorm en druk goed aan.
  3. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Rasp de schil van 1 citroen. Pers deze citroen en nog een andere uit.
  4. Verwarm het sap in een steelpan en los de suiker erin op. Neem van het vuur, knijp de gelatine uit en roer dit door het mengsel. Laat de siroop afkoelen.
  5. Klop de slagroom lobbig. Roer de mascarpone los. Voeg de citroenrasp, citroensiroop en slagroom toe. Roer tot het een glad mengsel is en giet in de springvorm. Laat het 2 uur opstijven in de koelkast.

Zo maak je de lemon curd

  1. Rasp de 2 citroenen en pers het sap uit.
  2. Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in een steelpan en laat al roerend op laag vuur smelten.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg het citroensap toe.
  4. Klop de eieren los en voeg toe aan het mengsel.
  5. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat daarna nog 2 minuten zachtjes doorkoken.
  6. Laat de lemon curd afkoelen en smeer daarna over de cheesecake.

Tip: je kan deze taart ook in een grote springvorm maken, verdubbel dan de ingrediënten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.