Pompoen-kruidcake

Dit heb je nodig

  • 300 g pompoen
  • 150 ml melk
  • 2 tl koekkruiden
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl laos (Verstegen)
  • 250 g donkere basterdsuiker
  • 250 g bloem
  • vanillesuiker (2 el of 2 zakjes)
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 250 g roomboter
  • 4 eieren
  • 50 ml zonnebloemolie

Zo maak je het

  1. Haal de roomboter ruim voordat je begint uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Snijd de pompoen in blokjes.
  3. Breng in een steelpan de melk, pompoen, koekkruiden, kaneel en laos aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
  4. Giet het mengsel in een diep bord. Prak de pompoen met een vork fijn en laat afkoelen.
  5. Verwarm de oven voor op 160/170°C. Vet een cakevorm van 25 cm in.
  6. Meng de basterdsuiker, vanillesuiker, bloem, bakpoeder en zout door elkaar.
  7. Mix met een (hand)mixer de roomboter en voeg een voor een de eieren en als laatste de zonnebloemolie toe.
  8. Voeg het bloem/suikermengsel eraan toe en meng met een spatel tot een gladde massa. Meng de afgekoelde pompoenpuree er door heen.
  9. Giet het beslag in de cakevorm en bak in een uur gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.