Vruchtentaart met banketbakkersroom

vruchtentaartDit heb je nodig

  • 250 gram Bastognekoeken
  • 110 gram boter
  • 150 g witte chocolade
  • 1 vanillestokje
  • 500 ml melk
  • 150 g suiker
  • 4 eidooiers
  • 3 el bloem
  • 2 blikken vlaaivulling bosvruchten, kersen of aardbeien

 Zo maak je het

  1. Leg bakpapier in een springvorm (24 cm), vet de rand van het blik in met boeter en bedek met plasticfolie.
  2. Verkruimel de koekjes, smelt de boter, roer door elkaar en verdeel het mengsel met de bolle kant van een lepel over de bodem. Druk goed aan en laat afkoelen in de koelkast.
  3. Smelt de chocolade op laag vuur in een pannetje en bestrijk hiermee de afgekoelde bodem. Laat de chocolade hard worden.
  4. Maak de banketbakkersroom: snijd het vanillestokje in de lengte door midden en schraap het merg eruit. Kook in een steelpan de melk samen met het vanillemerg en de helft van de suiker. Roer de eidooiers met de rest van de suiker en de bloem los. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel, schenk het terug in de pan en roer het goed door. Laat de banketbakkersroom 5 minuten koken. Schep de room op een bord en dek af met plasticfolie. Laat een half uur afkoelen.
  5. Verdeel de room over de bodem van de taart en laat een half uur met folie erover opstijven in de koelkast.
  6. Verdeel de vlaaivulling over de room en laat nog even afkoelen in de koelkast.
  7. Maak de springvorm open en verwijder voorzichtig het plasticfolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.