Dit heb je nodig
- 16 maria biscuitjes
- 50 g boter
- 100 ml slagroom
- 397 g zoete gecondenseerde melk
- 250 g mascarpone
- potje lemon curd (320 g)
- 4 blaadjes gelatine
Zo maak je het
- Doe de blaadjes gelatine in een bakje koud water.
- Verkruimel de koekjes en meng met de zachte boter.
- Verdeel het mengsel over 12 cupcakevormpjes en druk aan.
- Meng de mascarpone, de helft van de lemon curd, de gecondenseerde melk (laat 1 lepel in het blikje zitten) en de slagroom.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en verwarm ze in een pannetje met de overgebleven gecondenseerde melk tot dat de gelatine gesmolten is. Laat iets afkoelen en meng door het cakemengsel.
- Giet het mengsel in de vormpjes en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
- Roer de rest van de lemon curd los en smeer met de bolle kant van een theelepel over de cakejes.
- Laat de cakejes nog minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.