Dit heb je nodig
- 300 g pompoen
- 150 ml melk
- 2 tl koekkruiden
- 1 tl kaneel
- 1 tl laos (Verstegen)
- 250 g donkere basterdsuiker
- 250 g bloem
- vanillesuiker (2 el of 2 zakjes)
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 250 g roomboter
- 4 eieren
- 50 ml zonnebloemolie
Zo maak je het
- Haal de roomboter ruim voordat je begint uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Snijd de pompoen in blokjes.
- Breng in een steelpan de melk, pompoen, koekkruiden, kaneel en laos aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
- Giet het mengsel in een diep bord. Prak de pompoen met een vork fijn en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 160/170°C. Vet een cakevorm van 25 cm in.
- Meng de basterdsuiker, vanillesuiker, bloem, bakpoeder en zout door elkaar.
- Mix met een (hand)mixer de roomboter en voeg een voor een de eieren en als laatste de zonnebloemolie toe.
- Voeg het bloem/suikermengsel eraan toe en meng met een spatel tot een gladde massa. Meng de afgekoelde pompoenpuree er door heen.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak in een uur gaar.